Mètode PADOVAN

 

Què és?

 

El Mètode Padovan de Reorganització Neurofuncional, desenvolupat per Beatriz Padovan, és un abordatge terapèutic que recapitula les fases del neuro-desenvolupament, usades com a estratègia per habilitar o rehabilitar el Sistema Nervoso.

Una teràpia clàssica de Reorganització Neurofuncional, recapitula els moviments neuro-evolutius del sistema de locomoció i verticalització de l'ésser humà, els moviments neuro-evolutius del sistema oral que porta al domini de la musculatura de la parla, els moviments neuro-evolutius del sistema lligat al ús de les mans i la seva riquesa d'articulacions, i els moviments neuro-evolutius dels ulls amb la seva organització muscular extremadament complexa.

El Mètode Padovan, recapitula el procés d'adquisició de Caminar, Parlar i Pensar de manera dinàmica, estimulant la maduració del sistema nerviós central, amb la finalitat de fer capaç a la persona de complir el seu potencial genètic i adquirir totes les seves capacitats, com ara la locomoció, el llenguatge i el pensament. És usat com a estratègia per rehabilitar el Sistema Nerviós després de perdre les seves funcions, com en el cas d'un accident; per impulsar el desenvolupament, com en els casos de retards i disturbis del desenvolupament; per millorar la qualitat del funcionament i integració del sistema nerviós, en els casos de disfuncions com ara: dificultats d'aprenentatge, hiperactivitat, disturbis i dificultats d'atenció i concentració (TDAH) etc.

 

La teràpia pot ser aplicada en totes les edats, des de nadons fins a gent gran, amb excel·lents resultats. Per aplicar el Mètode Padovan, no és necessària la col·laboració del pacient, ja que no cal que el seu nivell de consciència sigui normal perquè l'estimulació tingui efecte i pot ser aplicat en consultes, així com en pacients greus, enllitats, a les UCIs de hospitals (Unitats de Cures Intensives) i també a domicili.